Hadžije završili zijarete u Medini

Dana 30.06.2024. godine, sandžački hadžije organizovano su obišli znamenitosti Medine Munevvere, počevši od prve džamije u islamu – džamije Kuba i dva rekata u njoj, koja imaju deredžu umre. Potom su hadžije, na čelu sa svojim vodičima, obišli džamiju Hendek (Sedam džamija), džamiju Kibletejn (Dvije kible), da bi se u konačnici zaputili ka brdu Uhud gdje im je na Brdu strijelaca održano prigodno predavanje o toj historijskoj bici.
Hadžije su poselamili šehide Uhuda nakon čega su se zaputili u hotel radi pripreme za podne namaz. Naredne noći hadžije su organizirano obišli mesdžid Gamame i mesdžide pravednih halifa, gdje su također imali priliku čuti nešto više o tim znamenjima. Kasnije u noći, organiziranim odlaskom u Revdu-šerif i klanjanjem dobrovoljnog namaza u njoj, hadžije su zapečatili svoj boravak u Medini, nakon čega su ušli u proceduru pripreme za povratak svojim kućama.
Dolazak prve – veće grupe hadžija očekuje se u utorak 2. jula, dok će druga – manja grupa doputovati u jutarnjim satima u četvrtak, InšaAllah.