Sandžački mu'temiri u Medini

Drugog dana po dolasku u Medinu, 25.04.2024. godine, sandžački mu'temiri imali su prilike posjetiti mezar Poslanika a.s. u njegovoj džamiji, a zatim i obići znamenite džamije i mjesta.
Kuba džamija, prva džamija koju je sagradio Muhammed a.s. kada je učinio Hidžru, a zatim je svake subote dolazio i klanjao duha namaz, te obećao nagradu umre za onoga ko bude tako postupio, pa su naši mu'temiri, slijedeći praksu Resulullaha s.a.v.s., posjetili ovu džamiju i klanjali dva rekata.
Zatim su mu'temiri obišli brdo Uhud, posjetili Brdo strijelaca i šehidsko mezarje, uz pojašnjenje detalja vezanih za bitku na Uhudu od strane vodiča, dr. Harun ef. Eminagića, kao i prisutnog pribojskog imama Omer ef. Hodžića.
Nakon toga, mu'temiri su posjetili plantažu palmi i pijacu hurmi, gdje su imali prilike kupiti različite vrste hurmi, kojih inače ima preko 2.000 vrsta.
Iz autobusa vidjeli su džamije Kibletejn (džamija sa dvije kible) i Hendek, te su od strane vodiča upoznati sa detaljima ovih znamenitosti, čime su okončali zijarete i stigli na podne namaz u Poslanikovu a.s. džamiju.
Čitav dosadašnji tok putovanja protiče u najboljem redu i dobrom zdravlju i raspoloženju, a planirani povratak je u nedelju 28. aprila u ranim jutarnjim časovima.